Clicky


De Jong IJmuiden verkrijgt het importeurschap voor Villiger kraansystemen in Nederland

De Jong IJmuiden verkrijgt het importeurschap voor Villiger kraansystemen in Nederland
14-01-2016 16:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

IJMUIDEN - Reeds langere tijd is De Jong IJmuiden, als importeur bekend van onder andere Fassi, MEC en Iron Fist, zoekende geweest naar een innovatief, vernieuwend en concurrerend product voor de afvalinzamel-sector. Deze zoektocht heeft geresulteerd in het importeurschap van Villiger kraan- en containeropnamesystemen. Deze totaal vernieuwende producten, welke met Zwitserse precisie worden geproduceerd, zijn revolutionair voor de afvalinzamelindustrie en compleet afwijkend van alle producten, welke momenteel in dit marktsegment toegepast worden.

De Speed-Lifter, zoals de kraan genoemd wordt, zal leverbaar worden in twee verschillende hefcapaciteiten en met twee verschillende reikwijdtes per model.

De revolutionaire innovatie van deze kraansystemen is de verticale beweging van de telescopische kolom en de mogelijkheid om de kranen semi-automatisch en volautomatisch te leveren, waarbij de chauffeur/kraanmachinist, bij de volautomatische uitvoering, de cabine van de vrachtwagen niet meer hoeft te verlaten. Een zeer belangrijk voordeel, wat de ARBO-technische werkomstandigheden van de chauffeurs/kraanmachinisten ten goede komt, is dat er, gedurende de werkdag, niet meer de cabine in- en uitgeklommen hoeft te worden voor de containerhandling.

De Speed-Gripper, zoals het containeropnamesysteem wordt genoemd, is dusdanig ontworpen en ontwikkeld, dat de mogelijke kans op beschadiging van de paddestoel-opname tot het minimale wordt beperkt, ondanks dat alle benodigde veiligheden tot het maximale zijn uitgewerkt. De Speed-Gripper is tevens toepasbaar op alle reeds leverbare kraanmerken, waardoor de uitwisselbaarheid met bestaande systemen ook gegarandeerd is.