'Salah Abdeslam op zoek naar advocaat'

'Salah Abdeslam op zoek naar advocaat'
14-01-2016 15:31 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Een van de meest gezochte terroristen ter wereld, Salah Abdeslam, zou op zoek zijn naar een advocaat. Dit berichtte donderdag het Belgische persbureau Belga. De Brusselaar Abdeslam, die de Franse nationaliteit heeft, zou contact hebben gezocht met de Belgische advocaat Sven Mary. De raadsman zelf zwijgt hierover, aldus Belga.

Andere Belgische media melden donderdagavond dat Abdeslam de advocaat niet zelf heeft benaderd. Mary zou ruim een maand geleden zijn gebeld door mensen uit kringen rond Abdeslam, die informeerden of Mary eventueel de advocaat zou willen zijn als Abdeslam zou worden gepakt.

De 26-jarige Abdeslam was in november betrokken bij de bloedige aanslagen in Parijs. Hij heeft onder meer de auto gehuurd waarmee een groepje terroristen naar de Parijse concertzaal Bataclan ging om er een bloedbad aan te richten. Abdeslam is na de aanslagen door twee vrienden opgehaald en naar België teruggegaan. Abdeslam zou mogelijk ook een zelfmoordterrorist zijn geweest die uiteindelijk ervan af zag zich op te blazen.

Bij de zes aanslagen op de avond van 13 november vielen in Parijs 130 doden en 350 gewonden. Negentig doden vielen in of naast het theater Bataclan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden