Clicky


Renault bevestigt onderzoek door autoriteiten naar uitstootwaarden

Renault bevestigt onderzoek door autoriteiten naar uitstootwaarden
14-01-2016 13:44 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - De Franse autofabrikant Renault is onderwerp van een onderzoek door de Franse autoriteiten naar uitstootwaarden. Renault bevestigde donderdag dat er doorzoekingen zijn gedaan en dat volledig wordt meegewerkt met het onderzoek.

Het Franse persbureau AFP deed als eerste melding van het onderzoek. Een vakbondsbestuurder zei tegen AFP dat onderzoekers computers in beslag hebben genomen bij doorzoekingen van verschillende vestigingen van Renault. Die doorzoekingen zouden vorige week hebben plaatsgevonden.

Renault ontkent dat er gesjoemeld is met uitstootnormen. Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën zei donderdag dat daar geen doorzoekingen hebben plaatsgevonden. Het bedrijf herhaalde nooit gefraudeerd te hebben met emissietesten.

Volkswagen

De zaak bij Renault doet sterk denken aan het dieselschandaal bij Volkswagen. Met behulp van illegale software leken de dieselauto's van Volkswagen in laboratoriumtesten schoner dan ze in werkelijkheid zijn.

Op de beurs in Parijs reageerden beleggers erg verontrust op de berichten rond Renault. Het aandeel zakte donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur 16 procent. Het aandeel Peugeot ging 6 procent omlaag.