Clicky


Zij-instromers behalen mbo-diploma Chauffeur Goederenvervoer

Zij-instromers behalen mbo-diploma Chauffeur Goederenvervoer
11-07-2013 11:01 | Transport | auteur de redactie
EINDHOVEN - VTL is trots op de achttien kandidaten die via de Masterclass op het Summa College hun mbo-diploma hebben behaald. Via deze masterclass wil VTL, in samenwerking met het Summa College, de regionale arbeidsmarkt verbeteren en de instroom bevorderen van twintigplussers in de sector Transport & Logistiek.

Sinds het schooljaar 2011 – 2012 konden leerlingen in de leeftijd van 20-35 jaar in één jaar een opleiding tot vrachtautochauffeur volgen via een zij-instroom traject. Op 10 juli heeft de tweede lichting kandidaten uit de Masterclass het diploma ontvangen.

De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in het DAF museum in Eindhoven waar de gediplomeerden lovend zijn toegesproken. Het bijzondere van dit project is een geoliede samenwerking in de regio tussen het mbo en VTL, leerbedrijven en verkeersscholen in de regio.

Dat ook het bedrijfsleven zeer tevreden is over deze nieuwe chauffeurs, blijkt wel uit het feit dat alle kandidaten op dit moment volop aan het werk zijn bij de leerbedrijven en dat de meesten van hen ook na de opleiding bij het leerbedrijf kunnen blijven.


Het BBL-traject voor zij-instromers is een innovatief project waarbij twintigplussers onder regie van VTL de opleiding Chauffeur Goederenvervoer volgen. Summa Collega verzorgt de opleiding in samenwerking met verkeersscholen in de regio. De leerlingen zijn tijdens het traject intensief begeleid door VTL en hebben stage gelopen bij een door VTL erkend leerbedrijf.

Op dit moment zijn er nog achttien deelnemers in de opleiding. Geïnteresseerden voor deze opleiding die woonachtig zijn in de regio Eindhoven kunnen voor meer informatie en aanmelden terecht bij VTL via info@vtl.nl of 0900 - 1442.