DRV neemt activiteiten failliete carrosseriebouwer Talen over

DRV neemt activiteiten failliete carrosseriebouwer Talen over
10-07-2013 10:20 | Faillissementen | auteur de redactie
HOOGEVEEN - Dutch Rescue Vehicles (DRV) heeft de activiteiten van carrosseriebouwer Talen overgenomen.

Talen is een gerenommeerde specialist in opbouwen voor bestelwagens, trucks en aanhangers/opleggers. Een recent project als de ontwikkeling van een commandovoertuig voor de Veiligheidsregio Rotterdam geeft aan hoe goed de expertise van Talen aansluit op die van DRV. Voor de medewerkers van Talen vormt de overname een einde aan een periode van onzekerheid. Talen belandde onlangs in zwaar weer als gevolg van de economische crisis. Het carrosseriebedrijf werd op 2 juli failliet verklaard. DRV zal ongeveer twaalf van de twintig medewerkers mee overnemen.

Dutch Rescue Vehicles is onderdeel van de Fleet Modification Group binnen Pon Commercial Vehicles. Met de overname van Talen haalt DRV een (regionaal) zeer hoog aangeschreven naam in huis. Talen is gespecialiseerd in maatwerk. Naast genoemde commandotruck zijn dat allerlei varianten op gesloten, open, lichtgewicht en zeilcarrosserieën plus de nodige specials.

Talen is een bedrijf met een geschiedenis die tachtig jaar terug gaat. Het bedrijf heeft zijn wortels in Meppel en is daarmee een streekgenoot van DRV, dat in Hoogeveen gehuisvest is. De overname betekent concreet dat er mensen en materieel naar DRV in Hoogeveen verhuizen. Talen zal voortaan als label gevoerd worden voor de huidige productlijn.

Lees ook:
» Talen Carrosseriebouw BV failliet


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden