Clicky


WDP realiseert sale and rent back-operatie met DHL in Eindhoven

WDP realiseert sale and rent back-operatie met DHL in Eindhoven
13-01-2016 10:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Op 31 december 2015 realiseerde WDP een sale and rent back-operatie met DHL Parcel Benelux van hun locatie te Eindhoven in Nederland voor een totaal investeringsbedrag van circa 25 miljoen euro. Deze bedrijfslocatie betreft een crossdocking centrum met een oppervlakte van ruim 30.000 m² ten behoeve van het Benelux distributienetwerk van het koeriersbedrijf DHL.

De toevoeging van deze locatie, meteen de zevende van DHL Parcel Benelux binnen de portefeuille, benadrukt het belang dat WDP hecht aan de creatie van een langetermijn partnership met de huurder. WDP verwacht voor deze transactie een initieel brutohuurrendement voor het verhuurde gedeelte van 6,5% te genereren.

Versterking langetermijn partnership met internationaal koerierbedrijf DHL

Het crossdocking centrum van ruim 30.000 m² dat via sale and rent back aan de WDP-portefeuille wordt toegevoegd, is gelegen op een totale grondoppervlakte van 10,8 ha aan de Achtseweg Noord te Eindhoven. DHL Parcel Benelux wordt huurder van een oppervlakte van ruim 9,2 ha, op basis van een huurengagement van vijftien jaar vast vanaf 1 januari 2016. De locatie is strategisch gelegen in functie van zijn distributie-activiteiten binnen de Benelux. De resterende 1,6 ha vormen een grondreserve met ontwikkelingspotentieel voor WDP. CBRE fungeerde als adviseur van DHL in het verkooptraject.

Deze transactie behelst een investeringsbedrag voor WDP van in totaal circa 25 miljoen euro (inclusief transactiekosten), een bedrag voor meer dan 70% gebaseerd op de grondwaarde van de site. WDP verwacht voor deze transactie een initieel brutohuurrendement voor het verhuurde gedeelte van 6,5% te genereren (i.e. zonder grondreserve).

DHL Parcel Benelux maakt deel uit van ’s werelds meest vooraanstaande post- en logistieke groep Deutsche Post DHL Group en verzorgt het pakketvervoer in e-commerce. Ook richt DHL Parcel zich op pakket- en palletvervoer in het business-to-business-segment, waarmee ze marktleider zijn in de Benelux.

Deze locatie is meteen de zevende locatie waar WDP strategische ruimte aanbied aan DHL Parcel Benelux (met name zes locaties in Nederland en één in België met DHL als onderhuurder). De toevoeging van deze site benadrukt andermaal het belang dat WDP hecht aan de creatie van een langetermijn partnership met de huurder.

Joost Uwents, CEO van WDP: "Andermaal konden we een langetermijn partnership met onze huurder bestendigen in onze thuismarkt de Benelux en kwamen we zo te komen tot een snelle en efficiënte vastgoedoplossing."

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ongeveer 3 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 130 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië.