Clicky


Gehele afsluiting IJsselbrug Doesburg vanwege groot onderhoud

Gehele afsluiting IJsselbrug Doesburg vanwege groot onderhoud
13-01-2016 10:17 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DOESBURG - Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland sluiten de IJsselbrug bij Doesburg af voor groot onderhoud. Auto- motor- vracht- en landbouwverkeer kan vanaf donderdag 21 januari 21.00 uur tot vrijdag 19 februari 05.00 uur geen gebruik maken van de brug. Houd rekening met omleidingsroutes, extra reistijd en onverwachte drukte.

Omleiding

Voor auto- motor- vracht- en landbouwverkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Auto’s, motoren en vrachtwagens kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt gedeeltelijk een andere route in verband met te grote snelheidsverschillen. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Hulpdiensten en Openbaar Vervoer kunnen over het verbrede fietspad aan de noordzijde van de brug rijden. Fietsers en voetgangers maken in twee richtingen gebruik van het fietspad aan de zuidzijde van de brug. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Beperking van hinder

Om de hinder te beperken treffen Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland tijdens de afsluiting een aantal maatregelen. Er worden verkeersregelaars ingezet op de N338 om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen en om sluipverkeer te voorkomen. Daarnaast legt Rijkswaterstaat een tijdelijke extra rijstrook aan vanaf de N338 bij Westervoort naar de A12 richting Utrecht zodat het verkeer beter doorstroomt.