Clicky


Gevonden menselijke resten van Danny de Deugd uit Etten-Leur

Gevonden menselijke resten van Danny de Deugd uit Etten-Leur
12-01-2016 13:40 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ETTEN-LEUR - De menselijke resten die in december 2015 in en rondom een sloot aan de Zevenbergseweg werden aangetroffen, zijn geïdentificeerd. Het gaat om de destijds 26-jarige Danny de Deugd uit Etten-Leur. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Het onderzoek is nog gaande, meldt de politie. Dinsdagavond wordt in het programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep gedaan.

Zaterdagmiddag 12 december 2015 zag een wandelaar een deel van een menselijk lichaam langs een sloot liggen. Agenten stelden ‘de schedel‘ veilig. Ter plaatse was recent gemaaid en gebaggerd. Verder onderzoek leverde toen niets op. Woensdagmorgen 16 december 2015 werden tijdens een groot onderzoek nog meer menselijke resten veilig gesteld. 

Aan de hand van DNA-onderzoek werd in het Nederlands Forensisch Instituut vastgesteld dat het om de destijds 26-jarige Danny de Deugd gaat. Hij is een bekende van de politie en justitie waardoor zijn DNA vergeleken kon worden. Hij werd op 19 juni 2015 uit de Penitentiaire Inrichting Dordrecht ontslagen. Het is niet duidelijk waar hij daarna verbleef. Danny de Deugd was niet als vermist opgegeven.  Nabestaanden zijn door de recherche geïnformeerd dat de aangetroffen menselijke resten van hun familielid zijn.