Clicky


Bonden hervatten overleg in Rotterdamse haven

Bonden hervatten overleg in Rotterdamse haven
11-01-2016 19:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ROTTERDAM - In de Rotterdamse haven gaan vakbonden en werkgevers later deze week weer met elkaar om de tafel. Het verkennende gesprek dat de bonden maandagmiddag hadden met het havenbedrijf bood voldoende basis om verder te praten over het conflict in de containersector. Dat heeft FNV-bestuurder Niek Stam laten weten.

Het havenbedrijf omschrijft de ontmoeting van maandag als "een vruchtbaar gesprek". De beheerder van de Rotterdamse haven sprak eerder op de dag tevens met de werkgevers. Die willen ook weer met de bonden in onderhandeling.

Eind vorige week vond nog een massale havenstaking plaats waardoor de gehele Rotterdamse containeroverslag 24 uur stil lag. Op alle containerterminals legden havenwerkers het werk neer.

De bonden maken zich hard voor meer werkzekerheid in de haven. Ze vrezen dat er in de Rotterdamse containersector honderden banen verloren gaan door de komst van de sterk geautomatiseerde terminals op de Tweede Maasvlakte. Daarom eisen ze goede garanties dat er komende tijd geen gedwongen ontslagen vallen.