Clicky


Versluis terug aan de leiding, Stacey verliest tijd

Versluis terug aan de leiding, Stacey verliest tijd
10-01-2016 11:55 | Etappes | auteur Redactie [AM]

De zevende etappe van de Dakar Rally (336 kilometer Uyuni in Bolivia en Salta in Argentinië) heeft voor onverwacht grote verschuivingen in het algemeen klassement van de trucks gezorgd. Hans Stacey tuimelde als gevolg van remproblemen van de eerste naar de vijfde plaats. Peter Versluis nam de leiding in het klassement over van zijn EVM-teamgenoot en heeft daarin een marge van 5.31 op Gerard de Rooy. In de etappe finishte Versluis als derde. Stacey moest ruim 13 minuten prijsgeven en finishte op de negende plaats.

“Het was een heel vervelende dag,” zegt Hans Stacey. “Het begon er al mee dat ik niet goed in mijn ritme kwam. Vervolgens bleek al in het eerste deel van de special dat de remmen op het rechter achterwiel aanliepen. In de geneutraliseerde zone werd het zo heet, dat we de band moesten wisselen. Bij het wisselen schoot de luchtslang los en die zwiepte tegen het hoofd van monteur Jan van der Vaet. Die was even van de wereld, maar gelukkig was er snel een dokter bij en was Jan goed genoeg om verder te kunnen.”

Met 7 minuten vertraging begon Stacey aan het tweede deel van de etappe. “Maar de problemen met de remmen bleven, dus ik kon niet voluit gaan. Soms heb je geluk, soms heb je pech. Vandaag was duidelijk niet onze dag. Ik baal ontzettend, maar ik ben blij dat het met Jan goed gaat, dat we nog in de rally zitten en dat Peter de leiding in het klassement heeft genomen. We hebben nog een week voor de boeg. Daarin kan nog van alles gebeuren.”

Ook Versluis had last van remproblemen en kwam op het geneutraliseerde verbindingsstuk nog even vast te zitten, nadat hij was gestopt bij Stacey. Versluis gaf aan de finish slechts 1.17 toe op dagwinnaar Eduard Nikolaev. Marcel Huigevoort stuurde zijn MAN met de zeventiende tijd door de proef. In het klassement staat hij nu zestiende.