Clicky


Brand in jachthaven Wessem onder controle

Brand in jachthaven Wessem onder controle [+foto]
09-01-2016 10:08 | Binnenland | auteur ANP

WESSEM - De brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag uitbrak in een loods in een jachthaven in Wessem (Limburg), is onder controle. De brandweer gaf omstreeks 03.45 uur het sein 'brand meester'. De brand was moeilijk te blussen "aangezien de loods instabiel was en kon instorten'', aldus een woordvoerder van de brandweer. Er werd daarom alleen van buitenaf geblust. De brandweer heeft nog geruime tijd nodig om na te blussen.

Bij het pand aan de Waage Naak werden knallen gehoord. De woordvoerder zei dat het waarschijnlijk om gasflessen gaat die in de boten liggen.

Volgens de eigenaar bevinden zich tussen de tien en vijftien plezierjachten in de loods. "Zowel de boten als het pand moeten als verloren worden beschouwd'', meldde de brandweerwoordvoerder. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel verspreidt de rook een penetrante geur. De brandweer roept omwonenden daarom op deuren en ramen gesloten te houden.

Een jaar geleden werd Midden-Limburg geteisterd door een reeks havenbranden, waaronder een brand in Wessem, die waarschijnlijk zijn aangestoken. De directeur van de jachthaven in Wessem geldt als een van de vier verdachten in die zaak.