Clicky

 
Transport Online - Mammoet-team rolt soepel door marathon-etappe

Mammoet-team rolt soepel door marathon-etappe

Mammoet-team rolt soepel door marathon-etappe
08-01-2016 13:22 | Etappes | auteur Redactie [AM]

UYUNI - Pascal de Baar heeft de Renault truck van Mammoet Rallysport met een negende plaats algemeen in de laadbak in Bolivia geparkeerd. Na een degelijke vijfde etappe was de 14e plaats voldoende om door te stoten naar de uitstekende negende positie in het klassement.

,,Dat is een prima resultaat. Daar zijn we heel tevreden,´´ zo zei de coureur van Mammoet Rallysport bij aankomst in het bivak in Uyuni. 
De rit van Jujuy naar Bolivia vormde het tweede deel van de marathon-etappe. Tijdens de vierde en vijfde etappe moesten Pascal, navigator Wouter de Graaf en monteur Martin Roesink alle mogelijke technische problemen en het onderhoud zelf voor hun rekening nemen. De monteurs van Mammoet Rallysport waren gisteren al naar Bolivia vertrokken. ,,Maar dat was geen lastige opgave,´´ aldus De Baar. ,,We hebben twee dagen zonder problemen gereden.

De Renault bleek ook donderdag in de vijfde etappe snel en betrouwbaar. ,,Na het eerste deel, woensdag, bleek alles technisch gezien in orde. We hebben onze campingbedjes geïnstalleerd en konden heerlijk slapen.´´

´Negende algemeen is super´

Donderdag bleek Pascal de Baar voldoende uitgeslapen om een degelijke 14e plaats over de streep te brengen. De winst ging naar de Kamaz-rijder Eduard Nikolaev. De Argentijn Federico Villagra is de nieuwe koploper. Hij heeft een kleine marge op Peter Versluis en Hans Stacey van het MAN-team. 
De etappe voerde de deelnemers over grote hoogte. Op ruim 4500 meter vormde de ijle lucht voor veel rijders een extra tegenstander. De Baar en zijn co-piloten hadden ´geen centje pijn.´ ,,Nee we hebben ook op grote hoogte geen problemen gehad. We moeten dik tevreden zijn. Een negende plaats algemeen is super.´´

´Alle tijd om te bellen...´

Het parcours boezemde de handelaar uit Beekbergen af en toe wel wat ontzag in. ,,Ja, het was prachtig. Maar af en toe ook wel gevaarlijk. De proef was erg afwisselend. We reden door riviertjes en diepe dalen en over hoge en gladde bospaden. Ik heb daar wel voorzichtig gedaan. Die diepe afgronden is niets voor mij. Het is zo vreselijk hoog. Als je in zo´n ravijn eindigt dan heb je alle tijd om te bellen voordat je beneden bent. Hahaha...Nee, daar ben ik niet zo dol op,´´ aldus Pascal, die alle reden had om de Renault truck tevreden over te dragen aan de serviceploeg van Mammoet Rallysport.

In het bivak van Uyuni werd de truck vervolgens van top tot teen gecontroleerd en geprepareerd voor de zesde etappe. Vandaag staat er een relatief korte etappe op het menu. De hoofdschotel wordt echter opnieuw op hoogte geserveerd. De truckers rijden rond Uyuni een klassementsproef van 295 kilometer. De verbindingsroute is 304 kilometer. De eerste truck gaat omstreeks 17.00 uur aan de special stage beginnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden