Clicky

 
Transport Online - Brussel geeft groen licht voor overname TNT

Brussel geeft groen licht voor overname TNT

Brussel geeft groen licht voor overname TNT
08-01-2016 11:10 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie ziet geen bezwaren in de overname van de Nederlandse expressbezorger TNT door zijn Amerikaanse branchegenoot FedEx. Die transactie mag van de Europese toezichthouder zonder verdere voorwaarden worden uitgevoerd, zo werd vrijdag gemeld.

FedEx en TNT wachten nu nog op groen licht van toezichthouders in onder meer China en Brazilië. In november gingen toezichthouders in Australië en de VS akkoord met de overname. De pakketbezorgers verwachten hun deal in de eerste helft van dit jaar af te kunnen ronden.

Beide bedrijven wisten eind oktober al te melden dat de Europese Commissie geen bezwaren had tegen hun fusie. Brussel stelde in juli een onderzoek in naar de overname van TNT. De onderzoekers gaven zich daarbij tot uiterlijk 13 januari de tijd om met een definitief oordeel over de overname te komen.

De commissie vreesde dat er door het samengaan van TNT en FedEx onvoldoende concurrentie over zou blijven, vooral bij de bezorging van kleine pakketten. Daardoor zouden de prijzen mogelijk te hoog oplopen. Uiteindelijk bleek die vrees volgens de onderzoekers ongegrond, vooral omdat FedEx momenteel niet over een fijnmazig netwerk in Europa beschikt.

FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 4,4 miljard euro. De aanmeldingstermijn voor het bod verloopt vrijdag na het slot van de Europese beurzen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions