Clicky

 
Transport Online - Brussel heeft plannen voor Europees tolsysteem

Brussel heeft plannen voor Europees tolsysteem

Brussel heeft plannen voor Europees tolsysteem
08-01-2016 09:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL/BERLIJN - Al maanden steggelen Berlijn en Brussel over de Duitse tolheffing. Nu echter komt de EU Transport Commissaris mevrouw Violeta Bulc met plannen vooor een Europees tolsysteem voor vrachtwagens en auto's.

In de Duitse krant Die Welt nodigt Bulc de Duitse regering uit om het voorstel voor een Europawijd tolsysteem te steunen.

Sinds juni loopt er een procedure tegen Duitsland vanwege het mautsysteem. Volgens de Europese Commissie discrimineert het huidige mautsysteem EU-buitenlanders.

Het feit dat Bulc Duitsland heeft uitgenodig mee te denken over een Europees tolsysteem neemt niet weg dat Bulc nog steeds vindt dat het huidige mautsysteem in Duitsland discriminatie op grond van nationaliteit is. "Dit niet verenigbaar met het EU-recht", aldus Bulc.

Met het voorstel van een Europees tolsysteem wil Bulc een einde maken aan alle verschillende tolsystemen die er op dit moment zijn in Europa. "We hebben een Europese oplossing nodig om het tolprobleem in Europa aan te pakken. Veel verschillende tolsystemen zijn een belemmering voor de mobiliteit op de interne markt", aldus Bulc.

Volgens Bulc moet het systeem een systeem zijn waarbij afgerekend wordt op het aantal gereden kilometers. In landen zoals Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië is er momenteel nog steeds een vignet met een vaste prijs. Ook Berlijn is van plan een tijdsafhankelijk vignet in te voeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden