Clicky


File op A15 door staking Waalhaven

File op A15 door staking Waalhaven [+foto's]
07-01-2016 16:50 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ROTTERDAM - Als gevolg van een stakingsactie in de Rotterdamse Waalhaven liep donderdagmiddag het verkeer op de A15 vast, meldt de VerkeersInformatieDienst VID. Havenwerkers blokkeerden de toegangsweg naar de containerterminals in de haven, waardoor een lange wachtrij met vrachtwagens ontstond vanaf de A15 bij afslag Heijplaat.

De afsluitingen leidden tot zeker 15 kilometer file op het wegennet. Inmiddels is de verkeershinder grotendeels voorbij.

Rijkswaterstaat had de afritten in zowel oostelijke als westelijke richting eerder op de middag op last van de politie afgesloten. Rond 17.00 uur gaf de politie de toegangswegen weer vrij in verband met de toenemende hinder op de snelweg.

De havenwerkers zijn donderdagmiddag met hun actie begonnen, zowel in de Waalhaven als op de Maasvlakte. Ze willen met steun van de vakbonden meer werkzekerheid afdwingen in de haven. De havenwerkers vrezen dat er in de containersector honderden banen verloren gaan door de komst van de geautomatiseerde terminals op de Tweede Maasvlakte.


OPROEP: Sta jij als chauffeur vast/stil? Wat vind je van de staking? Moet je nu 24 uur wachten of...? Deel je reactie (met je naam en telefoonnummer) via: redactie@transport-online.nl (LET OP: Je reactie kan voor publicatie gebruikt worden!)