Clicky


Pascal de Baar vlekkeloos over eerste horde

Pascal de Baar vlekkeloos over eerste horde
07-01-2016 12:08 | Etappes | auteur Redactie [AM]

SAN SALVADOR  DE JUJUY -  Pascal de Baar heeft het eerste deel van de marathon-etappe met succes en zonder problemen afgelegd. De equipe van Mammoet Rallysport kwam met de Renault als 14e over de finish.

,,We hebben een prima dag gehad,´´ vertelde Pascal de Baar, net voordat hij de Renault in het parc-fermé parkeerde.
De etappe is voor de deelnemers een speciale beproeving. In deze vierde en vijfde rit is er tussen de etappes geen service van de vertrouwde monteurs en helpers. De voertuigen staan allemaal in San Salvador de Jujuy opgesteld. De serviceploegen zijn daar inmiddels vertrokken richting Bolivia.

In de openingsfase van de vierde etappe, die over 419 kilometer ging, verloor Pascal de Baar een paar minuten op de koplopers. ,,Ja dat klopt. We maakten in het begin een klein foutje en misten daardoor een afslag. Maar dat heeft verder niet veel gevolgen gehad.´´

In het restant van de proef herstelde de Mammoet-formatie zich formidabel en dat resulteerde in de 14e tijd. De achterstand van Pascal de Baar, navigator Wouter de Graaf en monteur Martin Roesink bedroeg na ruim 400 kilometer nog geen kwartier: 14.08. 
In het algemeen klassement is De Baar na de vierde etappe elfde. De vaandeldrager van Mammoet Rallysport blijft goed in het spoor van de top tien. De ondernemer uit Beekbergen heeft (op één seconde na) een achterstand van 29 minuten op koploper Peter Versluis.

,,Gewoon een leuke dag´´

,,We hebben niets kunnen winnen en ook geen problemen gehad. Het was gewoon een leuke dag,´´ aldus de immer goedgemutste coureur van Mammoet Rallysport. ,,Het parcours was droog en bestond uit veel lange rechte stukken en mooie technische delen. We hebben ons goed vermaakt. Het was eigenlijk een dag zonder veel opvallende zaken. Maar het hoeft van ons ook niet iedere dag spannend te zijn. We hebben al genoeg meegemaakt de afgelopen dagen.´´

Gerard de Rooy was de snelste in de etappe van woensdag. De kopman van Iveco bleef de ´Mannen´ van Peter Versluis en Hans Stacey met klein verschil voor. In het algemeen klassement houdt Pascal de Baar alle uitzicht op een top tien klassering. ,,Er kan en gaat nog veel gebeuren.´´ aldus de Renault-rijder.

Vandaag (donderdag) gaat de etappe verder vanuit San Salvador de Jujuy richting Uyuni in Bolivia. Het tweede deel van de marathon speelt zich voor een deel af op grote hoogte. De Baar verwacht geen problemen en is niet bang voor hoofdpijn. De Mammoet-rijders vrezen het mindere aanbod van zuurstof allerminst. ,,We zullen het wel zien. We zijn goed voorbereid. Ik maak me geen zorgen.´´

De eerste truck begint vanmiddag omstreeks de klok van 17.00 uur (Nederlandse tijd) aan de etappe die via het ´Dak van de Dakar´ (hoogtepunt ligt op 4600 meter) in Bolivia eindigt.