Transport Online - Heijboer Transport BV failliet verklaard, doorstart bijna rond

Heijboer Transport BV failliet verklaard, doorstart bijna rond

Heijboer Transport BV failliet verklaard, doorstart bijna rond
07-01-2016 10:57 | Faillissementen | auteur Esther van der Wal- de Vries

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 5 januari is voor de rechtbank van Zeeland-West-Brabant Heijboer Transport BV uit Etten-Leur failliet verklaard.

Volgens curator mr. Jansen is het faillissement het gevolg van liquiditeitsproblemen en de problemen in Calais met de vluchtelingen hebben eveneens een rol gespeeld. Heijboer Transport is specialist in het vervoer naar Groot-Brittannië.

Volgens de curator werken er bij het bedrijf 125 medewerkers.

Er wordt op dit moment gewoon doorgewerkt bij het bedrijf en het bedrijf zal, als de Rechter Commisaris daarmee instemt binnenkort een doorstart maken. De holding van het bedrijf Heijboer Etten-Leur BV zal het bedrijf zelf doorstarten, meldt de curator donderdag. Alle werknemers zullen bij de doorstart aan het werk blijven.

In 2014 voerde FNV Bondgenoten nog een rechtszaak tegen Heijboer Transport en won deze ook. Reden voor de rechtszaak was het feit dat Heijboer stelselmatig te weinig loon uitbetaalde aan de chauffeurs. De rechtbank veroordeelde Heijboer tot naleving van de cao met terugwerkende kracht vanaf 1 december 2012. Dat betekende dat Heijboer het bedrag dat zijn werknemers in de voorafgaande twee jaar te weinig hadden ontvangen, alsnog moest uitbetalen. Bovendien moest het bedrijf FNV Bondgenoten een schadevergoeding van 18.500 euro betalen.

Heijboer weigerde echter lange tijd om het schadebedrag aan FNV Bodngenoten uit te betalen. Uiteindelijk, na tussenkokmst van een deurwaarder, is het bedrag voldaan.

Heijboer Transport is zoals gezegd specialist in het vervoer op groot-Brittannië. Het bedrijf heeft, volgens eigen zeggen, al 25 jaar ervaring in het verzorgen van begeleide transporten vanuit de Benelux naar het Verenigd Koninkrijk. Wekelijks vertrekken er zo'n 110-120 ritten naar Groot-Brittannië en zo'n 30 á 40 naar Ierland.

Het transportbedrijf bestaat inmiddels zo'n 70 jaar en heeft een wagenpark van 115 eenheden voor meerdere vormen van transport. Vijftig procent van het wagenpark bestaat uit groot-volume wagens en megatrailers met dubbele laadvloer. Daarnaast heeft het ebdrijf een logistiek centrum in etten-Leur van ruim 19.000 vierkante meter en een overslagloods met 2x12 dockboards en een opslagfaciliteit tot ruim 8.000 palletplaatsen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions