Clicky


IJzel vanaf halverwege de middag

IJzel vanaf halverwege de middag
07-01-2016 10:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GRONINGEN - Het noorden van Nederland moet donderdagmiddag vanaf een uur of twee weer extra rekening gaan houden met neerslag. Rond dat tijdstip bereiken buien Drenthe, Friesland en Groningen. Vooral in die laatste provincie is ijzel te verwachten, aldus de ANWB.

Het KNMI handhaaft code rood voor de drie provincies in ieder geval tot 15.00 uur, daarna wordt er in Friesland en Drenthe vermoedelijk afgeschaald naar oranje. In Groningen blijft het weeralarm in ieder geval van kracht tot 19.00 uur. Er is "groot gevaar op overlast en letsel door gladheid. Grote risico's voor weggebruikers. Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is'', aldus de weerdienst.

In Overijssel en Flevoland geldt tot 15.00 uur code geel in verband met mogelijke gladheid. In Noord- en Zuid-Holland en het Waddengebied waarschuwt het KNMI voor windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur. Code geel is daar van kracht tussen 18.00 uur en 03.00 uur vrijdagochtend. Vanaf 19.00 uur donderdagavond tot 07.00 vrijdagochtend geldt dezelfde waarschuwing voor het Waddengebied. Tot 21.00 uur geldt er nog code oranje wegens gevaar voor gladheid op de eilanden.