Clicky

 
Transport Online - Kamervragen over kostprijs en tarief tachograafkaarten

Kamervragen over kostprijs en tarief tachograafkaarten

Kamervragen over kostprijs en tarief tachograafkaarten
04-07-2013 10:28 | Transport | auteur de redactie
DEN HAAG - Gisteren, donderdag 3 juli, zijn er Kamervragen gesteld aan de Minister van Infrastructuur en Mileu, Minister Melanie Schultz Van Haegen, over de relatie tussen de kostprijs en het tarief van tachograafkaarten. De Minister bevestigde dat de kostendekkendheid momenteel alleen op het totaal van de vergunningverlenende taken wordt nagestreefd.

Volgens EVO en TLN strookt dit al jaren niet met het vigerend Rijksbeleid dat uitgaat van vaststelling van tarieven op basis van kostendekkendheid per product. Volgens TLN en EVO is het er een lichtpuntje omdat de Minister donderdag aangaf dat zij van mening is dat kostendekkendheid per sector het streven is.

De vraagprijs van tachograafkaarten ligt in Nederland momenteel 25% hoger dan de kostprijs. Daarnaast zijn de tachograafkaarten in Nederland tot 50% duurder dan in de ons omringende landen, hetgeen tot nu toe niet verklaard kan worden.

EVO en TLN willen dan ook nog steeds graag in gesprek met de Minister om "niet alleen te praten over de tariefsvoorstellen voor 2014 maar ook om te komen tot een structurele oplossing voor de tariefproblematiek van tachograafkaarten".
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden