Clicky

 
Transport Online - LIVEBLOG: IJZEL ZORGT VOOR GROTE VERKEERSPROBLEMEN [+foto's]

LIVEBLOG: IJZEL ZORGT VOOR GROTE VERKEERSPROBLEMEN

LIVEBLOG: IJZEL ZORGT VOOR GROTE VERKEERSPROBLEMEN [+foto's]
06-01-2016 16:20 | Weer en Verkeer | auteur Redactie | ANP

AKKRUM - Op de A32 Haskerdijken richting Akkrum is woensdagochtend rond 9:45 uur een vrachtwagen gekanteld door de ijzel. Bij het ongeval waren eveneens drie personenauto's betrokken.

Het regent ongevallen in de noordelijke provincies door de ijzel.

18:00 uur - De waarschuwing van Rijkswaterstaat om in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe niet de weg op te gaan blijft van kracht. Het KNMI heeft voor deze provincies een weeralarm (code rood) afgegeven. De ijzel zorgt voor zeer verraderlijke gladheid waardoor al tientallen voertuigen door glijpartijen van de weg zijn geraakt. De situatie zal naar verwachting tot donderdagavond aanhouden.

16:19 uur - De gevaren voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zijn voorlopig nog niet geweken. De N357 Leeuwarden richting Holwerd is nu tot 18.00 uur in beide richtingen dicht voor het bergen van een vrachtwagen tussen Ferwerd en Blija. Het verkeer wordt zolang ter plaatse omgeleid.

14:35 uur - Het KNMI breidt het weeralarm uit naar de provincie Groningen.

12:30 uur - Het is op de A7 nog altijd spekglad. Een vrachtwagen heeft moeite om de helling op te komen getuige onderstaand filmpje.

12:25 uur - KNMI geeft ook weeralarm, code rood, af voor de provincie Fryslân.

11:46 uur - Een vrachtwagen met pech is op de A37 blijven staan.

11:30 uur - Op de A37 staan meerdere vrachtwagens in de middenberm.

11:30 uur - Ook in delen van Duitsland geldt code rood vanwege gladheid door ijs, ijzel en sneeuw.

11:25 uur - Door de aanhoudende slechte weersomstandigheden is ook de Haak om Leeuwarden spekglad. Geadviseerd wordt heel voorzichtig te rijden. Er staan auto's stil op de vluchtstrook omdat ze niet verder kunnen rijden.

10:55 uur - Het KNMI geeft een weeralarm, code rood, af voor de provincie Drenthe. In Friesland, Groningen en de Kop van Noord-Holland blijft eerst code oranje van kracht.

10:30 uur - Lange file op de A7 door meerdere ongelukken door de gladheid. Volgens de Verkeersinformatiedienst komen vrachtwagens op de A7 een helling niet meer op.

10:15 uur - Royal Friesland Campina (RFC) heeft het ophalen van melk in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe woensdagochtend wegens de extreme gladheid gestaakt. Volgens het melkbedrijf is het niet verantwoord meer om de weg op te gaan en is in overleg met transporteurs besloten geen melk op te halen. Boeren wordt gevraagd de melk weg te laten lopen.


Gisteren belandde een melkwagen in de sloot bij Oldehove

10:00 uur - Op de A1 tussen de Lutte en Oldenzaal is een ongeval gebeurd door de gladheid.

10:00 uur - Ook op de A6 is het inmiddels spekglad geworden door ijzel.

09:45 uur - In Leeuwarden is de Drachtsterweg afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen.

09:45 uur - Rijkswaterstaat adviseert mensen ook de komende uren niet de weg op te gaan in het noorden en noordoosten van Nederland. Dat komt omdat er nu buien over het gebied trekken. Daardoor raken straten en wegen direct bevroren, stelt Rijkswaterstaat in een verscherpt advies.

"De buien zijn heftiger dan in eerste instantie werd verwacht. Daardoor is het verraderlijk glad", aldus een woordvoerder bij Rijkswaterstaat. Hij verwacht dat de situatie nog wel enkele uren aanhoudt. In het noorden en noordoosten van Nederland zijn woensdagmorgen al tientallen ongelukken gebeurd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions