Transport Online - Fransen gaan nieuw migrantenkamp opzetten bij Duinkerken: Britse vervoersorganisatie reageert ontzet

Fransen gaan nieuw migrantenkamp opzetten bij Duinkerken: Britse vervoersorganisatie reageert ontzet

Fransen gaan nieuw migrantenkamp opzetten bij Duinkerken: Britse vervoersorganisatie reageert ontzet
05-01-2016 16:48 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN(GB) - De Road Haulage Association (RHA) heeft ontzet gereageerd op het nieuws dat er een nieuw migrantenkamp gaat komen bij de haven van Duinkerken. Zo'n 50 kilometer gelegen vanaf het migrantenkamp in Calais.

"Dit zal het migrantenprobleem niet oplossen, sterker nog dit gaat het alleen maar verergeren", aldus de Britse vervoersorganisatie. "De kwestie moet worden opgelost, niet verdubbeld."

Groot-Brittannië heeft toegezegd 19 miljoen pond toegezegd in de financiering voor hekken, extra politie en andere veiligheidsmaatregelen in Calais sinds de crisis uitbrak in juni en heeft al 7 miljoen pond geïnvesteerd in een veilige vrachtwagenparkeerplaats en extra schermen in de haven. Nu blijkt dat de Franse regering 1,1 miljoen daarvan gaat gebruiken voor een nieuw kamp in Duinkerken.

De RHA is bang dat de overlast van migranten hierdoor alleen maar zal gaan toenemen. Ook zijn ze bang dat het aantal politieagenten in Calais zal verminderen omdat deze ingezet zullen worden in Duinkerken.

De RHA zal blijven aandringen op de inzet van het Franse leger in Calais en heeft verzocht om een ​​ontmoeting met de burgemeester van Calais, mevrouw Natacha Bouchart. Madame Bouchart uitte eveneens haar bezorgdheid voor de burgers van Calais, die in een onhoudbare situatie zijn geplaatst.

"Dit is nu een kritieke situatie die niet mag doorgaan", vervolgde de RHA. "De levens en het levensonderhoud voor de vervoerders en voor duizenden bewoners in Calaisworden ernstig in gevaar gebracht. De druk moet worden opgevoerd op de Franse regering om in te grijpen."

Tot slot zegt de RHA: "De situatie in Calais zal niet van het ene op het andere moment verdwijnen en dat is waar de focus moet blijven. Het probleem moet worden aangepakt en opgelost en niet nog erger worden gemaakt door een paar kilometer verderop nog een kamp op te richten..."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen