Clicky


Van der Werff Logistics start gedeelte Riwo Transport, De Rooij XL, door [update]

Van der Werff Logistics start gedeelte Riwo Transport, De Rooij XL, door [update]
05-01-2016 19:19 | Faillissementen | auteur Esther van der Wal-de Vries

WAALWIJK - [update 19:16 uur] Diverse bedrijfsonderdelen van het in december 2015 failliet verklaarde Riwo transport zullen een doorstart maken. Dat blijkt uit een brief aan het personeel.

Zo wordt De Rooij XL door van der Werff Logistics uit Heerenveen doorgestart. Dat heeft Arjen Tulner, commercieel directeur van Van der Werff Logistics tegenover Transport Online bevestigd. "Van der Werff Logistics is een groeiend bedrijf dat ook veel werk in het zuiden van Nederland heeft. Waalwijk is een goede locatie voor ons in het zuiden. En in Waalwijk hebben wij een cross-docking mogelijkheid."

"Daarnaast zijn wij vooral actief in het kooi-aap vervoer en vervoer van vreemde maten daardoor past de overname van De Rooij XL goed bij ons", aldus Tulner.

Van der Werff neemt een aanzienlijk deel van de trailers met kooiaap over van de curator en een aanzienlijk deel van de opdrachtgevers van de Rooij XL. Enkele werknemers van Riwo kunnen bij van der Werff terecht. 

De Roemeense bedrijven van Riwo Transport, Riwo Transport srl. en Cluj Napoca, worden overgenomen door Vos Deventer, aldus de brief. Vos heeft de kantoren, de loodsen en het personeel overgenomen. Hier mogen eveneens twee oud-Riwo-werknemers aan de slag.

Ook K&H Forwarding uit Waalwijk neemt een gedeelte van het failliete bedrijf over te weten de internationale groupage lijndiensten uit Zuid-Europa en Cargo Logistics. K&H Forwarding is een internationale expediteur die deel uitmaakt van Hes Logistics en Kivits-Drunen. Daar is het meeste werk voor de mensen van Riwo. 30 tot 40 personeelsleden mogen daar aan het werk.

Onder de handelsnaam Cargo Logistics worden de groupagelijndiensten uit Zuid-Europa voortgzet op expeditiebasis, dus zonder eigen vrachtwagens. In eerste instantie gebeurt dit vanuit de vestiging aan de Vijzelweg in Waalwijk.

De opslagactiviteiten gaan naar Kivits-Drunen.

Voor de distributiediensten in de Benelux hebben zich geen overnamekandidaten gemeld. Dit betekent dat uiteindelijk het resterende wagenpark wordt verkocht of terug gaat naar leasemaatschappijen.

Een doorstart van het volledige bedrijf zit er dus niet meer in. Curator mr. Ruud Hermsen heeft dinsdagnamiddag een en ander aan Transport Online bevestigd. 

Hoeveel personeel er in de verschillende doorstarts mee kan is niet bekendgemaakt. Wel hebben diverse bedrijven uit de omgeving zich gemeld om chauffeurs over te nemen. Onder meer Kivits-Drunen, Claassen Logistics Tilburg en DMG (Mandemakers). Hoeveel chauffeurs hier precies aan het werk kunnen is nog niet bekend.

Net voor kerst werd Riwo Transport failliet verklaard. Bij het bedrijf werkten 133 werknemers die allen hun baan verloren. Volgens de curator gaan niet alle medewerkers bij de doorstarters aan de slag. Wel heeft een aantal de afgelopen periode spontaan een nieuwe baan van andere vervoerders gekregen.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport