Clicky


Botbreuken en afzeggingen in ziekenhuizen door ijzel

Botbreuken en afzeggingen in ziekenhuizen door ijzel
05-01-2016 11:19 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - [update 16:30] Het is druk dinsdag op de verschillende afdelingen van de spoedeisende hulp in het noorden van het land. Tientallen mensen hebben zich met gebroken botten gemeld omdat ze een ongeluk hebben gehad door de gladheid en ijzel in de noordelijke provincies. Daar gold dinsdagochtend code rood en vanaf dinsdagmiddag code oranje in verband met extreem weer.

Veertig mensen hebben zich dinsdag in Leeuwarden bij de spoedeisende hulp van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gemeld met gebroken botten. Een aantal van hen liep ook een hersenschudding op door de flinke valpartij. Het ziekenhuis heeft extra personeel ingezet in verband met de drukte.

Op de Eerste Hulp van het Isala Diaconessenhuis in Meppel hadden dinsdagochtend zeven mensen zich op de Eerste Hulp gemeld met botbreuken. Het gaat om een derde van het totaal aantal patiënten op de spoedeisende hulp dinsdagochtend, aldus een woordvoerster. In Zwolle, de iets zuidelijker gelegen vestiging van het ziekenhuis, is overigens niets te merken van de gladheid.

De noordelijke ziekenhuizen raden mensen aan hun afspraak te verzetten als ze niet de weg op willen. Het UMCG in Groningen is bijvoorbeeld zowel via de weg als telefonisch moeilijk bereikbaar. De poliklinieken zijn open. Afspraken van mensen die moeilijk het ziekenhuis kunnen bereiken, worden verplaatst.

In het Martini Ziekenhuis in Groningen blijft gewoon open, ook woensdag meldt het op de website. Alle geplande operaties en afspraken gaan in principe gewoon door, schrijft het ziekenhuis op de website.