Clicky


Nieuwe afloslocatie in Pernis van Havenbedrijf Rotterdam

Nieuwe afloslocatie in Pernis van Havenbedrijf Rotterdam
05-01-2016 11:19 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Maandagmiddag 4 januari heeft Havenmeester René de Vries van het Havenbedrijf Rotterdam de nieuwe afloslocatie in de Madroelhaven (havennummer 2911) te Pernis in gebruik genomen. Het wordt de thuishaven van de patrouille-/ incidentenbestrijdingsvaartuigen RPA 10, 11 en het inspectievaartuig RPA 2. Op 13 februari organiseert het Havenbedrijf van 9 tot 13.00 uur een opendag. Dan kan de bevolking van Pernis kennismaken met de schepen en de bemanning.

In maart wordt ook de Pistoolhaven (havennummer 6330) officieel in gebruik genomen als afloslocaties. Dit wordt de afloslocatie van de RPA 14, 15 en 3. Tot die tijd is de 4e pet de afloslocatie van de 14 en de 3 (havennummer 5720). De RPA 15 gebruikt nu al de Pistoolhaven. De andere afloslocaties blijven het Duivelseiland in het Mallegat voor de RPA 3 in Dordrecht en de Buitenhaven, Maassluis voor de RPA 16.

Vloot

Voor het totale haven- en industriegebied beschikt het Havenbedrijf normaliter over acht vaartuigen; vijf incidentbestrijdingsvaartuigen (met bluscapaciteit); en twee inspectievaartuigen in Rotterdam en één inspectievaartuig in Dordrecht. Sinds oktober 2014 werkt het Havenbedrijf met één incidentbestrijdingsvaartuig minder omdat de gebiedsindeling is aangepast.