Clicky


Versteijnen maakt flinke sprong naar voren

Versteijnen maakt flinke sprong naar voren
05-01-2016 10:53 | Etappes | auteur Redactie [AM]

Als je met nummer 543 start, als 43ste truck dus, en je tikt 387 kilometer later met de de 27ste tijd aan, heb je het goed gedaan. Vick Versteijnen maakte in de eerste serieuze Dakaretappe een flinke sprong vooruit. “Het ging ook gewoon goed,” vertelde Versteijnen net voor hij zijn bed in kroop in het bivak van Termas de Rio Hondo.
De ingekorte etappe verliep heel anders dan Versteijnen had verwacht. “Ik rekende op heel veel water, maar het was gewoon stof rijden. Er zaten wel een aantal heel natte plekken in, maar ook dat viel alleszins mee. Je kon wel zien dat er veel motorrijders en auto’s vast hadden gezeten in de blubber, maar met de trucks was eigenlijk geen probleem. Als je er maar hard genoeg doorheen gaat. Dat heb ik vorig jaar wel geleerd.”
Het moment dat hij in de eerste etappe van de Dakar 2015 al na een paar honderd meter zijn paarse TopTrucks-wagen muurvast had gereden in de modder, stond Versteijnen nog helder voor de geest. “Dat was één keer, maar vandaag niet meer,” lachte hij.
In de eerste wedstrijdproef van deze editie van de Dakar Rally liet Versteijnen meteen al zien dat hij veel heeft geleerd. Dat bewees hij met de 27ste tijd, op net iets minder dan 39 minuten van Hans Stacey, die als snelste over de paden vloog. “Het was pas de eerste dag wedstrijd, maar het gevoel is goed. In de cabine zit het goed, met mijn nieuwe navigator en nieuwe monteur, en de truck is goed.”
Al met al was het met 800 kilometer sturen wel een lange dag. Om half één ’s nachts (lokale tijd) zat Versteijnen pas te eten. Daarna sprong hij snel nog even onder de douche om vervolgens zijn bed op te zoeken. “De proef van morgen is ingekort, hoorde ik, maar vandaag was al een lange dag en morgen wil ik fit zijn. Verder naar voor eindigen, betekent ook vroeger starten.”