Nu ook faillissementsverzoek ketens Macintosh

Nu ook faillissementsverzoek ketens Macintosh
05-01-2016 09:31 | Faillissementen | auteur ANP

MAASTRICHT - De bewindvoerders van Macintosh Retail hebben nu ook het faillissement aangevraagd voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en de Hoogenbosch Retail Group. Ook voor Macintosh E-commerce en Steve Madden geldt dit. Het bestuur van Scapino vraagt uitstel van betaling aan.

"Het ziet er niet best uit. Dit is niet positief'', zegt vakbondsbestuurder Kitty Huntjens van CNV. Het moederbedrijf van de schoenenketens zelf was vorige week al officieel failliet verklaard. Voor de meeste andere vennootschappen was tot nu toe alleen uitstel van betaling gevraagd en verkregen. De bewindvoerders verwachten dat hun verzoek om de surseances om te zetten in een faillissement dinsdag nog wordt uitgevoerd door de rechtbank in Maastricht.

CNV hoopte dat de ketens nog verkocht konden worden, zonder dat ze failliet hoefden te gaan. Dit blijkt niet gelukt. Ook wat betreft Scapino, dat er iets minder slecht voor staat, is bestuurder Huntjens inmiddels somber. Ze vreest dat er geen kopers voor de ketens als geheel meer worden gevonden. Volgens haar moet nu eerder worden gedacht aan overnames van losse filialen.

Macintosh telt ruim vijfhonderd winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken volgens CNV meer dan 5000 mensen. Alle winkels en de webshops blijven voorlopig open. Ruilen is ook nog steeds mogelijk. De bewindvoerders zeggen nog in gesprek te zijn met diverse overnamekandidaten. Daarbij worden volgens hen alle scenario’s onderzocht, inclusief een verkoop van delen van het retailbedrijf.

Macintosh ging ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Om uit de financiële zorgen te komen, verkocht de onderneming eerder al een aantal bedrijfsonderdelen, waaronder de interieurwinkels van Kwantum, BelCompany en Halfords. Met alleen nog schoenenzaken in de Benelux in zijn bezit hoopte de retailer op een goed najaar. De verkopen in november en de eerste weken van december vielen echter zwaar tegen. Daardoor kwamen ook de verbeteringen die het bedrijf wilde doorvoeren in zijn winkels onvoldoende uit de verf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden