Clicky

 
Transport Online - Dinsdagavond debat over echtgenoot Schultz

Dinsdagavond debat over echtgenoot Schultz

Dinsdagavond debat over echtgenoot Schultz
02-07-2013 15:55 | Transport | auteur de redactie
DEN HAAG(Novum) - De Tweede Kamer debatteert dinsdagavond over de kwestie rond de man van minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD). Premier Mark Rutte (VVD) en Schultz moeten uitleg geven over de aandelen die hij had in een bedrijf dat was verbonden met het ministerie van Schultz.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven zei dinsdagmiddag dat ze onmiddellijk opheldering wil. VVD-Kamerlid Ton Elias bezwoer dat er niets aan de hand is, en dat een debat daarom liefst zo snel mogelijk zou moeten plaatsvinden. Ook de rest van de Kamer wilde direct een debat.

De Volkskrant schreef zaterdag dat de man van Schultz Van Haegen, Haro, in 2011 zo'n 2,9 miljoen euro verdiende met de verkoop van een bedrijf waar ook certificeringsbedrijf Kiwa onder viel. Kiwa verzorgt onder meer in opdracht van het ministerie van Infrastructuur de uitgifte van vergunningen voor de vervoersbranche.

De minister stelde zaterdag in een schriftelijke verklaring dat ze in een gesprek met Rutte, toen nog formateur, wel heeft gemeld dat haar man aandelen had zonder dat zij zeggenschap had over de beleggingen. De verklaring liet echter nog ruimte voor twijfel. Zo werd niet duidelijk of Schultz duidelijk heeft gemaakt dat het niet ging om aandelen in zomaar een bedrijf, maar aandelen in een bedrijf dat banden had met haar ministerie.

Lees ook:
» 'Partner Schultz van Haegen was aandeelhouder Kiwa'
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden