Clicky


 


Code rood voor Noord-Nederland om ijzel

Code rood voor Noord-Nederland om ijzel
05-01-2016 08:32 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GRONINGEN - Het KNMI heeft voor dinsdagochtend weeralarm code rood gegeven voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe vanwege ijzel. De ijzel kan tot het einde van de ochtend aanhouden, waardoor de wegen erg glad zijn. Voor het Waddengebied en het noorden van Overijssel en Flevoland is code oranje van kracht.

Volgens het KNMI heeft het weer "een behoorlijke impact op de samenleving", aldus een woordvoerder. Het KNMI en de ANWB adviseren mensen in de noordelijke provincies niet de weg op te gaan. Het winterse weer heeft gevolgen voor het wegverkeer tijdens de ochtendspits. Ook kan er hinder worden ondervonden op het spoor. Code rood, de hoogste trap van het waarschuwingssysteem van het KNMI, is tot in ieder geval 9.00 uur van kracht.

In de nacht van dinsdag op woensdag kan ook het midden van het land ijzel verwachten, aldus het KNMI. In het noorden kan het glad blijven door sneeuwresten en ijs op de weg.

Ongelukken

In de nacht van maandag op dinsdag zijn zeker vijftig ongelukken gebeurd op snelwegen en belangrijke N-wegen in het noorden van het land. Dat heeft de VerkeersInformatieDienst (VID) in de nacht bekendgemaakt. Bij een van de ongelukken raakte een politiewagen zwaar beschadigd. Bij de meeste slippartijen en botsingen was er alleen sprake van blikschade.

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van maandag op dinsdag met tientallen strooiwagens gereden om de wegen van een laag zout te voorzien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions