Clicky


Eentweetje voor EVM Rallyteam: Stacey wint, Versluis tweede

Eentweetje voor EVM Rallyteam: Stacey wint, Versluis tweede
04-01-2016 23:11 | Etappes | auteur Redactie [AM]

Hans Stacey heeft het EVM Rallyteam de eerste etappezege van deze Dakar bezorgd. Teamgenoot Peter Versluis pakte de tweede plaats, op 48 seconden achter Stacey. De etappe van Villa Carlos Paz naar Termas de Rio Hondo, over 387 kilometer, lag de MAN’s blijkbaar uitstekend. “Ik heb de auto het werk laten doen,” vertelde Stacey.
Truck 506 begon rustig aan de etappe. Stacey wilde bewust niet overhaasten. “Maar we liepen al vrij snel in op de truck voor ons,” vertelt Stacey. “Die wilde alleen niet aan de kant. We hebben een half uur, drie kwartier achter de Tatra van Kolomy gehangen, die op zijn beurt werd opgehouden door de Kamaz van Karginov. Daar hebben we wat tijd mee laten liggen, maar verder is het heel beheerst gegaan. Ik heb de auto het werk laten doen.”
Onderweg had Stacey nog wel even ruzie met het netje dat voor het zijraam hangt. Dat netje schoot los en wapperde in het gezicht van Stacey. “Dat was even lastig, maar we konden het snel oplossen. Het was wel superfijn om aan de finish te horen dat we de snelste tijd hadden gereden. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik mijn eerste etappe terug in een MAN meteen zou winnen. Daar ben ik echt heel blij mee.”