Twee nieuwe Daf FT CF's voor Rosendaal Transport

Twee nieuwe Daf FT CF's voor Rosendaal Transport
04-01-2016 15:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DOETINCHEM - Zaterdag 2 januari werden bij Rosendaal Transport twee nieuwe DAF FT CF.440 Space Cab trekkers afgeleverd. Rosendaal Transport heeft een wagenpark van ruim 30 eenheden waarvan het grootste gedeelte uit het merk DAF bestaat.

Euro 6 trekkers zijn de familie Rosendaal niet onbekend maar dan weliswaar alleen nog in de XF variant. Dat dan ook nu de CF euro 6 trekker zijn intrede heeft gedaan, maakt het plaatje compleet.   

De trekkers zijn onder andere voorzien van een luxe chauffeursstoel, AS-tronic versnellingsbak, MX-motorrem, in chassiskleur gespoten gereedschapskist en het complete veiligheidspakket (A.C.C./LDW/AEBS & PCC).  P.C.C. is Predictive Cruise Control en werkt op basis van GPS- technologie.

Er wordt gedetailleerde wegenkaartinformatie gebruikt om te bepalen welke omstandigheden het voertuig binnenkort tegenkomt. Anticiperend op veranderingen van hellingspercentage, kan PCC de ingestelde cruisecontrolsnelheid overrulen, de schakelstrategie van de AS Tronic-versnellingsbak veranderen en EcoRoll-acties activeren, om brandstof te besparen.

Bij normale transporttoepassingen zal de brandstof- besparing circa 1,5% bedragen. Op heuvelachtige wegen zijn besparingen tot vier procent mogelijk.

Niet alleen staat veiligheid en brandstofbesparing voorop maar ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij de familie Rosendaal hoog in het vaandel. Men heeft dan ook met deze gedachte gekozen voor de MX 11 motor met de "silent modus". Door de speciaal ontworpen geluidsisolatie van de versnellingsbak en de ‘silent’-functie in de motorsoftware welke wordt geactiveerd door de ‘silent’-schakelaar op het dashboard, wordt het maximale toerental en motorkoppel beperkt, hetgeen resulteert in een lager geluidsniveau (onder de 72 dB(A). Men voldoet hiermee aan de piek certificering en dus geen geluidsoverlast meer.

Een goede samenwerking tussen Rosendaal Transport en Bakker Bedrijfswagens Doetinchem heeft geleid tot de aflevering van deze mooie CF trekkers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden