Transport Online - Wandelende vluchteling in Kanaaltunnel krijgt asiel

Wandelende vluchteling in Kanaaltunnel krijgt asiel

Wandelende vluchteling in Kanaaltunnel krijgt asiel
04-01-2016 13:34 | Buitenland | auteur ANP

CANTERBURY - Een Sudanese man die het lukte om veilig door de Kanaaltunnel van Frankrijk naar Groot-Brittannië te wandelen, heeft asiel gekregen. Een Britse aanklager heeft dat maandag bekendgemaakt. De man was bij het verlaten van de tunnel opgepakt en staat nu terecht voor zijn oversteek.

Nu de man in Groot-Brittannië mag blijven, gaat hij mogelijk vrijuit. Het Britse Openbaar Ministerie besluit over twee weken of het proces doorgaat. Hij kwam maandag op borgtocht vrij.

Abdul Haroun kwam op 4 augustus bij Folkestone te voorschijn uit de tunnel. Hij is voor zover bekend de eerste vluchteling die door de Kanaaltunnel is overgestoken. Hij heeft waarschijnlijk twaalf uur gedaan over de tocht van 50 kilometer door het pikkedonker. Onderweg moest hij op tijd opzij gaan voor langs denderende hogesnelheidstreinen.

Over Haroun is weinig bekend. Hij is ongeveer veertig jaar oud. Hij spreekt de taal van Darfur, een woestijnachtig gebied in het westen van Sudan. Arabische milities, gesteund door het regime, hebben daar bloedbaden aangericht onder de oorspronkelijke bewoners.

Eurotunnel, het bedrijf dat de Kanaaltunnel exploiteert, is niet blij. Het bedrijf is bang dat het asiel voor Haroun andere vluchtelingen aanmoedigt om hetzelfde te proberen. Volgens de onderneming heeft Haroun de tunnel, de reizen van passagiers en de klanten van de goederentreinen ontregeld. Bovendien heeft hij zijn eigen leven en dat van anderen op het spel gezet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions