Clicky


Vader steelt diesel uit vrachtwagens samen met minderjarige zoon

Vader steelt diesel uit vrachtwagens samen met minderjarige zoon [+foto]
04-01-2016 11:13 | Buitenland | auteur Esther van der Wal-de Vries

OBERHAUSEN(D) - Een transporteigenaar aan de Essenstraat in het Duitse Oberhausen was het na maanden van dieseldiefstal zat en installeerde beveiligingscamera's op zijn terrein. In de afgelopen maanden waren er al duizenden liters diesel uit zin vrachtwagens gestolen.

Zondagavond 3 januari ontving de transporteur een melding dat er bewegingen plaatsvonden op zijn terrein. Daarop heeft hij onmiddelijk de politie gewaarschuwd.

Terwijl de politie het uitgestrekte terrein doorzocht merkte de transporteur een verdacht voertuig op in een zijstraat. Onmiddelijk stelde hij de politie in kennis via de mobiele telefoon.

De politie hield direct de auto aan. In de auto reed een 39-jarige Servische man en zijn minderjarige zoon zat op de passagiersstoel. In de auto vonden de agenten onomstotelijk bewijs voor de dieseldiefstal. De auto rook van binnen ook sterk naar diesel. Naast een leeggehaalde tank van een vrachtwagen vond de politie meerdere jerrycans en slangen. De brandstof dief had alles achtergelaten en was gevlucht.

De Servische man is in hechtenis genomen en de minderjarige zoon is door zijn moeder opgehaald van het politiebureau, meldt de politie.