Clicky


12 juli kort geding tegen van der Aart Transport door FNV Bondgenoten

12 juli kort geding tegen van der Aart Transport door FNV Bondgenoten
02-07-2013 11:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie

LEEUWARDEN - Vrijdag 12 juli om 11:00 uur dient in Leeuwarden een kort geding tegen van der Aart Transport BV uit Drachten.

De Inspectie Leefomgeving en Transport legde enige tijd geleden een dwangsom van 100.000 euro op. Daar verzet het bedrijf zich tegen. De Inspectie is van mening dat het bedrijf chauffeurs in dienst heeft met een eigen vrachtwagen, maar zonder een transportvergunning. De charters rijden op de vergunning van Van der Aart en dat mag niet volgens de Inspectie.

Van der Aart Transport in Drachten hoeft vooralsnog de dwangsom van 100.000 euro niet te betalen. Dat heeft het Haagse College van Beroep voor het Bedrijfsleven vrijdag 21 juni besloten. Van der Aart kreeg van het Haags Collega langer de tijd om zijn bedrijfsvoering aan te passen, echter lijkt van der Aart geenszins van plan zijn werkwijze aan te passen.

FNV Bondgenoten start nu een kort geding omdat deze vindt dat van der Aart nu gestopt moet worden en "niet pas over drie maanden. Van der Aart is niet van plan zijn werkwijze aan te passen", aldus Edwin Atema.

Auteur: E. van der Wal-de Vries

Lees ook:
» Voorlopig geen dwangsom Transportbedrijf Van der Aart: FNV Bondgenoten start rechtszaak
» [url=http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=11260#.UcRwq77CT4Y]Rechter beoordeelt omstreden werkwijze Van der Aart Transport Drachten[/url]
» Van der Aart Transport Drachten vecht dwangsom ILT aan bij de rechter
» Van der Aart Transport uit Drachten laat chauffeurs met foute constructie voor lasten opdraaien