Clicky


Versteijnen verwacht lastige etappe

Versteijnen verwacht lastige etappe
04-01-2016 10:42 | Etappes | auteur Redactie [AM]

Het lijkt erop dat de tweede etappe van de Dakar Rally dan toch zal doorgaan. In ingekorte vorm weliswaar, maar dat is beter dan niks. Vick Versteijnen was er blij mee, maar tegelijkertijd verwacht hij dat het een pittige etappe wordt. “In het oorspronkelijke tijdschema gaan ze uit van een gemiddelde snelheid van boven de 100 voor de trucks. Dat is hard hoor. Het zou dus niet moeilijk zijn, maar wel snel. Maar als het door de regen glad is, worden er geheid brokken gemaakt.”

Versteijnen zou er niet eens van staan te kijken. Juist omdat eerst al de proloog en vervolgens de eerste etappe werd afgelast, is iedereen er dubbel op gebrand om eindelijk het gas erop te zetten. “Ik merk het aan mezelf ook,” vertelde Versteijnen in het inmiddels droge bivak in Villa Carlos Paz, waar de trucks via de weg naar toe reden.

“We waren hartstikke fit, maar van dat hangen in Buenos Aires en vervolgens twee dagen over de weg tuffen, kak je helemaal in. Iedereen wil aan de bak. We staan nu wel op een mooie camping, maar daar komen we hier niet voor.”

Bij het vertrek uit Rosario naar de start van de eerste special had Versteijnen nog de stille hoop dat het 300 kilometer verderop wel zou meevallen, maar dat deed het niet.

“Het is hier alles of niks: als de zon schijnt, is het bloedheet, als het gaat regenen, is het een wolkbreuk die alles onder water zet. We hebben gezien hoeveel regen er is gevallen. Ik verwacht daarom dat het best wel eens link kan worden. Een extra uitdaging, maar die ga ik graag aan.”