Clicky


Frank Tilburgs moet debuut nog even uitstellen

Frank Tilburgs moet debuut nog even uitstellen
04-01-2016 10:39 | Etappes | auteur Redactie [AM]

Voor de tweede dag moest Frank Tilburgs zijn Dakardebuut uitstellen. Na de proloog werd ook de eerste etappe gecanceld. Noodweer in het gebied rond Cordoba was daarvan de oorzaak. Het was ook onderweg via de gewone weg zo slecht, dat Tilburgs moeite had zijn truck onder controle te houden. “We stonden in één keer dwars op de weg door de aquaplaning. Het was dus niet voor niks dat het werd afgelast.”

Tilburgs had het liefst gewoon gereden. Na de afgelaste proloog had hij zich extra verheugd op de etappe van Rosario naar Villa Carlos Paz. Zeker toen hij hoorde dat het nat zou worden.

“Modder is wel mijn ding, dus daar ik keek ik wel naar uit. Toen wij uit het bivak vertrokken, was het droog. We hadden wel gehoord dat we naar het slechte weer toe reden. Bij de start van de proef werden we teruggestuurd. Het regende toen al veel minder hard, maar alles stond blank, dus ik snapte wel dat ze het zo niet konden laten doorgaan.”

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de tweede etappe wel door, zij het in ingekorte vorm. De regenval kan de op het oog niet zo moeilijke proef - volgens de beschrijving gaat snelheid boven navigatie - toch lastig maken. Voor Frank Tilburgs is het om het even. “Als we maar kunnen rijden.”