Transport Online - 'Minder vuurwerkslachtoffers naar ziekenhuis'

'Minder vuurwerkslachtoffers naar ziekenhuis'

'Minder vuurwerkslachtoffers naar ziekenhuis'
03-01-2016 20:03 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Op oudejaarsdag, in de oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag zijn minder mensen dan vorig jaar naar de spoedeisende hulp gegaan omdat ze gewond waren geraakt door vuurwerk. Vanaf 31 december 00.00 uur tot en met 1 januari 23.59 uur kwamen 482 gewonden naar het ziekenhuis. En dat zijn er 92 minder dan vorig jaar. Dat berekenden VeiligheidNL en de NOS, zo lieten ze zondag weten.

Het is het laagste aantal in 25 jaar. Ook de aard van de verwondingen is minder ernstig, concluderen de organisaties. 15 procent van de gewonden moest worden opgenomen, vorig jaar was dat 26 procent. Jongeren waren dit jaar relatief vaker slachtoffer: ruim de helft van de slachtoffers is jonger dan twintig jaar.

Minder mensen raakten deze keer gewond door illegaal vuurwerk: 25 procent van de slachtoffers nu, tegen 39 procent vorig jaar. Wel zijn de verwondingen door illegaal vuurwerk nog steeds ernstiger dan door legaal vuurwerk.

Het aantal mensen dat met een alcoholvergiftiging op de Spoedeisende Hulpafdeling belandde op 31 december en 1 januari was deze keer 385. En dat is ruim een kwart (27 procent) meer dan vorig jaar. Van deze personen waren er, voor zover bekend, 75 jonger dan achttien jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions