Clicky


Liveblog Dakar 2016: etappe 1

Liveblog Dakar 2016: etappe 1
03-01-2016 12:40 | Liveblog | auteur Redactie [AM]

ROSARIO - De etappe van vandaag gaat van Rosario naar Villa Carlos Paz, bij Cordoba. De special voor de trucks is 258 kilometer lang en kent behoorlijke hoogteverschillen. Doordat de trucks gisteren niet konden starten bij de proloog zal dit voor hen de eerste echte krachtmeting zijn. Om 17:35 (Nederlandse tijd) zal Airat Mardeev als eerste trucks van start gaan. Om 18:24 zijn als het goed is alle Nederlanders in de special, dan is Kornelis Offringa met zijn Bastion-Unimog ook vertrokken. 

14:28: Étienne Lavigne, de racedirecteur, heeft zojuist bevestigd dat de special stage voor vandaag compleet is afgelast. Door de belabberde weersomstandigheden kunnen de helicopters van de organisatie niet opstijgen, zodat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. De trucks zullen nu dezelfde route als de assistantievoertuigen volgen naar het bivak bij Cordoba.

13:55: Voor de motoren en quads is de special stage van vandaag gecancelled, het is nu afwachten of de trucks wel mogen rijden. 

12:40: Door de slechte weersomstandigheden (extreme regenval) is de start voor de motoren uitgesteld. Dit zal vrijwel zeker ook gevolgen hebben voor de starttijden voor de trucks.