Transport Online - Code oranje voor gladheid in noordoosten

 


Code oranje voor gladheid in noordoosten

Code oranje voor gladheid in noordoosten
03-01-2016 09:14 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Automobilisten in het noordoosten van Nederland moeten zondag rekening houden met gladheid. Het KNMI gaf eerder code oranje af voor Groningen, Friesland en Drenthe. Die geldt sinds ongeveer 10.30 niet meer voor Friesland, daar is het code geel. In Groningen en noordoost Drenthe is de gladheid nog wel zodanig gevaarlijk voor het verkeer dat daar de oranje code geldt.

De gladheid wordt volgens een KNMI-woordvoerster vooral veroorzaakt door de ijzel. "Het is er nu onder nul en er valt wat neerslag. Dat bevriest dan gelijk op het wegdek."

Het KNMI waarschuwt dat het zondagavond en maandagochtend opnieuw glad kan worden in het noorden door sneeuw. Ook is er kans op ijzel, aldus het weerinstituut.

Rijkswaterstaat is sinds afgelopen nacht aan het strooien en heeft tot 9.00 uur ruim 200.000 kilo zout over de wegen verdeeld. De strooiwagens rijden ook zondagochtend nog.

Ook al vriest het niet hard in de noordelijke provincies, het voelt wel echt als winter, meldt Weerplaza.nl. Door een stevige zuidoostenwind, kracht 5 of 6, ligt de gevoelstemperatuur rond 8 of 10 graden onder nul.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden