Clicky


Versluis had zinnen gezet op proloog

Versluis had zinnen gezet op proloog
03-01-2016 01:08 | Algemeen | auteur Redactie [AM]

Peter Versluis hoorde bij de start van de proloog van de Dakar 2016 tot zijn teleurstelling dat de sprint van 11 kilometer, bedoeld om de startvolgorde voor de eerste etappe te bepalen, was afgelast. De afgelasting was een gevolg van een ernstig ongeluk op het parkoers. “Toen we aankwamen bij de start, kregen we te horen dat we moesten omdraaien en over de weg naar Rosario moesten.”
 
Versluis vond het jammer dat de proloog niet doorging, al begreep hij uiteraard heel goed waarom. “Het is verschrikkelijk dat zoiets gebeurt: een auto die het publiek in schiet. Heel erg. En volkomen terecht dat de organisatie de boel dan afblaast. Maar ik had er wel zin in. Ik was erop gebrand om een paar plaatsen te winnen en ik geloof dat dat zeker mogelijk was geweest.”
De afgelasting was al de tweede (kleine) teleurstelling van de dag, want de podiumceremonie in Buenos Aires was een paar uur eerder al een vrij matte vertoning geweest. “Het viel mij tegen,” zei Versluis. “Er was maar weinig publiek, het werd snel-snel afgeraffeld. Langs de weg was wel veel publiek. Zowel op de route van Buenos Aires naar de proloog als langs de weg naar Rosario.”
Met het afgelasten van de proloog vertrekken de trucks op volgorde van startnummer voor de eerste etappe, van Rosario naar Villa Carlos Paz. Dat houdt in dat Hans Stacey als zevende truck omstreeks 17.45 uur Nederlandse tijd begint aan de special en Peter Versluis als elfde. Marcel Huigevoort sluit de rij van EVM-wagens als 31ste.