Clicky


Omstreden transportbedrijf Euresco in Uithoorn failliet verklaard

Omstreden transportbedrijf Euresco in Uithoorn failliet verklaard
27-06-2013 18:31 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
UITHOORN - Het omstreden transportbedrijf Euresco, aan de Anthony Fokkerweg 148 in Uithoorn is dinsdag 27 juni failliet verklaard.

In mei van dit jaar heeft de politie er een inval gedaan en de buit was 200 kilo aan softdrugs, een kilo harddrugs, een vuurwapen en een hoeveelheid geld. Alles is in beslag genomen en er zijn twee verdachten gearresteerd.

Zoals het er nu uitziet is daardoor ook het transportbedrijf ten onder gegaan. Of dat inderdaad de reden is blijft nog onduidelijk, omdat curator mr. M. Malycha uit Amsterdam donderdag niet bereikbaar was voor commentaar.

Euresco was na de bewuste inval in één klap omstreden. In 2012 ging het mis toen een chauffeur van dit bedrijf in Frankrijk me 14 kilo harddrugs van de weg werd gehaald.

Politieonderzoek
In ons land startte een politieonderzoek naar de handel en wandel bij het transportbedrijf. Vervolgens werd er een tweede vrachtwagen staande gehouden van dit bedrijf. Deze keer was de buit drie kilo cocaïne en weer was deze vangst in Frankrijk.

Vervolgens is er begin april van dit jaar een inval bij de Uithoornse onderneming geweest. In dozen is de genoemde softdrugs en harddrugs aangetroffen.

Naast de inval bij het bedrijf werd ook een inval gedaan in een woning aan het Zeebruggeplein in Amsterdam. Hier is 150 kilo softdrugs aangetroffen en het vuurwapen.

Euresco is verder bekend van het vervoer van diepvriesvis, groenten, fruit en kaas. Het bedrijf heeft daarvoor verschillende koel- en vrieswagens.

De website van het bedrijf is weliswaar nog bereikbaar, maar daarop is weinig informatie te vinden.

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» Transportbedrijf in Uithoorn door gemeente gesloten na drugsvangst