Clicky


De Rooy start als tweede in eerste etappe na afgelasting proloog

De Rooy start als tweede in eerste etappe na afgelasting proloog
03-01-2016 00:25 | Etappes | auteur Redactie [AM]

Gerard de Rooy begint morgen als tweede truck aan de eerste etappe van de Dakar Rally, nadat de proloog werd afgelast na een ernstig ongeluk op het parkoers. De Rooy en de andere leden van Petronas Team De Rooy Iveco werd bij aankomst bij de start van de proloog opgedragen om via de weg naar Rosario te rijden. Daarvandaan begint morgen de eerste etappe.
 
De trucks hadden net een flinke rit achter de rug van de podiumceremonie in Buenos Aires naar de start van de 11 kilometer lange proloog. “Ik sloot net aan bij de rij auto’s die nog stonden te wachten op de start toen ons werd verteld dat de proloog was afgelast wegens een ongeluk. Iedereen moest omkeren om via de weg naar Rosario te gaan. Dat keren duurde nogal, omdat het een smal weggetje was en iedereen tegelijk aan het draaien was.”
De Rooy was er niet erg rouwig om dat de proloog niet doorging, behalve dan om de trieste reden van de afgelasting. “Ik keek niet echt uit naar een sprint van 11 kilometer. Voor ons is het veel beter om gewoon te starten in de volgorde van de startnummers.”

Ervan uitgaande dat de eerste etappe, van Rosario naar Cordoba met een special van 258 km, doorgaat zoals gepland, start De Rooy (#501) als tweede truck om ongeveer 13.35 lokale tijd (17.35 Nederlandse tijd), gevolgd door Ales Loprais (#503) als vierde, Federico Villagra (#514) als veertiende, Ton van Genugten (#516) als zestiende en Pep Vila (#518) als achttiende.