Clicky


Voorlopig geen dwangsom Transportbedrijf Van der Aart: FNV Bondgenoten start rechtszaak

Voorlopig geen dwangsom Transportbedrijf Van der Aart: FNV Bondgenoten start rechtszaak
21-06-2013 17:05 | Transport | auteur Marcel van der Voort

DRACHTEN - Van der Aart Transport in Drachten hoeft vooralsnog geen dwangsom van 100.000 euro te betalen. Dat heeft het Haagse College van Beroep voor het Bedrijfsleven vrijdag besloten. Toch start FNV Bondgenoten een rechtszaak om de werkwijze van de onderneming te stoppen.

De Inspectie Leefomgeving en Transport legde enige tijd geleden de dwangsom op. Daar verzet het bedrijf zich tegen. De Inspectie is van mening dat het bedrijf chauffeurs in dienst heeft met een eigen vrachtwagen, maar zonder een transportvergunning De charters rijden op de vergunning van Van der Aart en dat mag niet volgens de Inspectie.

Ze vinden dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Van der Aart maakt immers minder kosten. Van het genoemde College krijgt Van der Aart gelijk en het ministerie van infrastructuur beslist of er alsnog een dwangsom komt.

Bij Van der Aart wordt vrijdagmiddag de telefoon niet opgenomen. Zodoende komt de directie niet met een reactie.

Werkwijze veranderen
Die geeft bestuurder Edwin Atema van FNV Bondgenoten wel: "Wij gaan niet op die ontwikkelingen wachten. En stellen Van der Aart in de gelegenheid om de werkwijze te veranderen. Doet hij dat niet, dan stappen we naar de rechter."

Auteur: Marcel van der Voort.

Lees ook:
» [url=http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=11260#.UcRwq77CT4Y]Rechter beoordeelt omstreden werkwijze Van der Aart Transport Drachten[/url]
» Van der Aart Transport Drachten vecht dwangsom ILT aan bij de rechter
» Van der Aart Transport uit Drachten laat chauffeurs met foute constructie voor lasten opdraaien