'Vuurwerkgeweld hindert hulpverleners'

'Vuurwerkgeweld hindert hulpverleners'
01-01-2016 09:23 | Binnenland | auteur ANP

RIJSWIJK - De jaarwisseling is op verschillende plekken in Nederland onrustig verlopen. Uit een rondgang langs regionale media blijkt dat hulpverleners het op een aantal plaatsen moesten ontgelden.

Dat gebeurde donderdag onder meer bij een schuurbrand in Tilburg-Noord, berichtte Omroep Brabant. Agenten moesten daar een menigte op afstand houden. Sommige toeschouwers zouden vuurwerk hebben gegooid naar de hulpverleners. Niemand werd aangehouden.

Ook in Rotterdam was het raak. Daar werden de hulpdiensten op meerdere plekken bestookt met vuurwerk, schreef RTV Rijnmond. Zo werden brandweerlieden belaagd toen ze uitrukten voor een brand in een slagerij. De politie voerde charges uit om vuurwerkgooiende jongeren te verdrijven.

In Amersfoort werden daarnaast brandweerlieden met vuurwerk bekogeld toen ze probeerden een autobrand te blussen op De Ganskuijl. Volgens RTV Utrecht had de brandweer moeite het vuur te blussen, helemaal toen een groep jongeren zich met vuurwerk tegen hen keerde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden