Clicky


De Witte Transport Vlissingen door late betaling DCB Energy binnen maand voor rechter gedaagd

De Witte Transport Vlissingen door late betaling DCB Energy binnen maand voor rechter gedaagd
20-06-2013 17:40 | Transport | auteur Marcel van der Voort
VLISSINGEN / SPIJKENISSE – "Wij moeten onze brandstofleverancier DCB Energy(onderdeel van de DC Berkel Groep, red) in Spijkenisse nog 1800 euro betalen. De factuur is 21 juni pas een maand oud en vandaag kreeg ik een brief. Daarin staat dat wij op 8 juli voor de Middelburgse rechter moeten verschijnen", aldus Joke Bux van het Vlissingse De Witte Transport.

"Wij zijn sinds 6 jaar klant bij ze. Het is de vierde keer dat een debiteur niet betaalt. Wij hebben de afspraak, weliswaar niet op schrift, dat als er een stonering komt de pas wordt vrijgegeven", legt ze uit.

"Maar opeens krijg ik mijn vaste contactpersoon niet meer aan de telefoon. En met een andere medewerker kom ik niet verder. Tot mijn schrik lag vandaag de brief van de deurwaarder op mijn mat. Die komt niet met de nog openstaande 1800 euro, maar maakt er 9440,62 euro plus rente van."

"Wij zijn een klein transportbedrijf met drie vrachtwagens. Wij hebben last van een transportondernemer die weigert zijn rekening van 48000 euro aan ons te betalen omdat wij zijn wurgcontract niet tekenen."

"Ik heb de rechtsbijstandverzekering ingeschakeld en verwacht dat Transport en Logistiek Nederland in Zoetermeer met advies met ons gaat meedenken."

Geen idee
"Ik heb geen idee waarom De Witte Transport binnen een maand voor de rechter worden gedaagd. Onze financiële administratie gaat erover", reageert salesmanager Hans de Heck donderdagmiddag.

"Wij willen het graag oplossen met mevrouw. Ik hoop dat ze via mij een afspraak met onze financiële directeur maakt. Ik weet niet of de rechtszaak daardoor nog is te voorkomen", voegt hij echter toe.

Is het niet snel zo’n dagvaarding na een maand? De Heck: "Die factuur is al een maand oud. Het is afhankelijk van de situatie. Met olie lopen de bedragen snel op."

Auteur: Marcel van der Voort