Clicky


Charters verliezen brandstoftoeslag Jan de Rijk Logistics

Charters verliezen brandstoftoeslag Jan de Rijk Logistics
20-06-2013 15:05 | Transport | auteur Marcel van der Voort
WADDINXVEEN / ROOSENDAAL – "Het is weer de vervoerder die het moet ontgelden", moppert een charter als hij contact opneemt met Transport Online. Hij is niet de enige, want veel vervoerders zijn boos om een memo van Jan de Rijk Transport (JDR) in Roosendaal. “De brandstoftoeslag gaat van vijf naar nul procent”, bromt een charter.

De memo van JDR is iets genuanceerder, maar bevat geen positief nieuws: "De huidige economische situatie zal u niet ontgaan. Door tegenvallende verkoopcijfers bij al onze klanten, hebben wij als JDR een aantal concessies moeten doen", begint Ronald Hack office manager Waddinxveen zijn betoog.

En dan komt de aap uit de mouw: "Een heel klein onderdeel hiervan, is het inleveren van een paar procenten in de dieseltoeslag. Dit is dan ook het enige wat u als ondernemer op de korte termijn gaat merken."

Niet lastig vallen
"Met verdere concessies willen we u op dit moment nog niet lastig vallen, maar de tarieven staan op dit moment onder zware druk", voegt hij er nog aan toe.

Als hij door de nieuwsredactie van Transport Online deze week om tekst en uitleg wordt gevraagd verwijst hij door naar het hoofdkantoor in Roosendaal.

De directie meldt in eerste instantie niets van de memo af te weten. Later stelt directeur Evert-Jan Joosse: "U heeft een interne memo in uw bezit. Het is iets tussen de subcontractor en Jan de Rijk Transport. Daarom wil ik er niets over zeggen."

Heeft u als charter ook hiermee te maken? Uw reactie voor publicatie graag naar: redactie@transport-online.nl

Auteur: Marcel van der Voort