Transport Online - Rechter beoordeelt omstreden werkwijze Van der Aart Transport Drachten

Rechter beoordeelt omstreden werkwijze Van der Aart Transport Drachten

Rechter beoordeelt omstreden werkwijze Van der Aart Transport Drachten
19-06-2013 14:23 | Transport | auteur Marcel van der Voort

DRACHTEN – De Haagse rechtbank heeft woensdagochtend directeur Dick van der Aart gehoord. Hij is directeur van Van der Aart Transport & Expeditie aan De Bolder 70 in Drachten. Hij vecht in de rechtbank de dwangsom van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan.

Zijn transportbedrijf zet de chauffeurs aan het werk als charters, die krijgen gewoon loon uitbetaald, maar zijn als zelfstandigen aan het werk. Ze hebben zelf geen vergunningen, maar wél een eigen vrachtwagens aangeschaft.

Verweer
Niet alleen de ILT valt over deze werkwijze, het is ook een doorn in het oog bij bestuurder Edwin Atema van FNV Bondgenoten. Hij was erbij in de rechtszaal. "Van der Aart is in verweer tegen die dwangsom. De rechter doet vrijdag uitspraak", laat hij weten."Het verweer van Van der Aart komt er vooral op neer dat hij vindt niets fout te doen. Omdat zijn bedrijf al 9 jaar zo werkt. Onze vakbond is blij dat de Inspectie dit soort schijnconstructies nu aanpakt."

Verboden
"De vraag in de rechtbank is uiteraard of de bedoelde chauffeurs draaien op zijn vergunningen. Dat is namelijk verboden. Wij zijn in elk geval van mening dat hij de wet overtreedt. Vanwege de publicaties op Transport Online hoor ik meer reacties van charters. Van der Aart belooft gouden bergen, maar uiteindelijk belanden ze op de rand van de afgrond. Bovendien vind ik zijn werkwijze concurrentievervalsing ten opzichte van de transportondernemers die op een eerlijke manier werken”, voegt Atema er nog aan toe.

Reactie
Directeur Dick van der Aart is om een reactie gevraagd. Zijn secretaresse laat namens hem weten: "Hij kijkt met belangstelling uit naar de uitspraak van de rechter aanstaande vrijdag."

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» Van der Aart Transport Drachten vecht dwangsom ILT aan bij de rechter
» Van der Aart Transport uit Drachten laat chauffeurs met foute constructie voor lasten opdraaien

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions