Transport Online - Spookrijder ramt auto's en vrachtauto op A4 [+foto]

Spookrijder ramt auto's en vrachtauto op A4

Spookrijder ramt auto's en vrachtauto op A4 [+foto]
30-12-2015 13:38 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ROTTERDAM - Een spookrijder heeft woensdagmiddag op de A4 bij Rotterdam een ernstig ongeluk veroorzaakt. Vier mensen, onder wie de spookrijder zelf, raakten gewond. De spookrijder is aangehouden. De snelweg is na een lange afsluiting weer opengegaan, zo meldde Rijkswaterstaat omstreeks 16.30 uur.

De spookrijdende man raakte twee auto's en een vrachtauto. De inzittenden van één auto, een vrouw en twee kinderen, moesten gewond naar het ziekenhuis gebracht worden. De brandweer had ze bevrijd uit de auto. De bestuurders van de andere auto en de vrachtauto raakten niet gewond.

Het is nog niet duidelijk hoe de spookrijder aan de verkeerde kant van de weg terechtkwam. Hij kwam vanaf de A15 en draaide bij Hoogvliet de A4 op. Volgens een woordvoerder van de VID "moet het een behoorlijke klap zijn geweest''. Naar zijn zeggen liggen er "overal brokstukken en wielen'' op de weg.

De verkeersgevolgen in de regio Rotterdam waren fors. Als gevolg van de afgesloten A4 stond er op een gegeven moment in totaal 30 kilometer file op de Rotterdamse hoofdwegen. Ook het lokale wegennet slibde dicht. Veel mensen probeerden de Nieuwe Maas over te steken via het pontje bij Maassluis of via de Maastunnel in Rotterdam, waardoor het verkeer in beide gevallen muurvast stond. De VID adviseerde automobilisten dan ook met klem het water over te steken via de Van Brienenoordbrug (A16).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions