Transport Online - Blunderende Amerikaanse truckster: 'Maximaal 6 ton, hoeveel kilo is dat?' [+foto's]

Blunderende Amerikaanse truckster: 'Maximaal 6 ton, hoeveel kilo is dat?'

Blunderende Amerikaanse truckster: 'Maximaal 6 ton, hoeveel kilo is dat?' [+foto's]
30-12-2015 11:36 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

INDIANA(USA) - In de Amerikaanse staat Indiana heeft op 25 december een 23-jarige vrachtwagenchauffeurse op onfortuinlijke wijze een hele oude brug vernield met haar vrachtwagen.

Volgens de plaatselijke politie wilde de Mary Lambright haar Volvo, geladen met flessen water, parkeren op de parkeerplaats van het winkelcentrum. Omdat ze een afslag gemist had probeerde ze te draaien maar dat lukte na verschillende pogingen maar niet.

De 23-jarige vrouw gaf op en bedacht dat er nog een andere parkeerplaats in de buurt was. Toen ze de parkeerplaats naderde kwam ze tot de ontdekking dat deze al vol met andere vrachtwagens stond en moest ze opnieuw omkeren echter dat omkeren kon op die pelk niet. Verder rijden betekende dat ze over een oude brug uit 1880 zou moeten die niet geschikt is voor voertuigen zwaarder dan 6 ton.

Lambright besloot de gok te nemen maar de brug begon onmiddelijk te kraken en scheuren. Ook kwam de vrachtwagen klem te zitten op de brug.

Lambright en haar 17-jarige neefje, die ook in de vrachtwagen zat, konden de vrachtwagen ongedeerd verlaten maar de brug is totaal vernield.

Toen de politie aan haar vroeg waarom ze toch de brug genomen had terwijl ze wist dat het maximale gewicht 6 ton was antwoorde zij dat zij wist dat de maximale toegestane massa 6 ton was maar dat zij niet wist hoeveel kilo dat was.

Op het moment van het ongeval moet de vrachtwagen rond de 30 ton gewogen hebben.

Mevrouw Lambright heeft haar vrachtwagenrijbewijs sinds 5 december 2015 en is werkzaam bij Louisville Logistics uit Louisville, Kentucky.

Volgens Amerikaanse media kost deze enorme blunder Mary Lambright slechts 135 dollar maar zal het transportbedrijf waar ze voor werkt kan een jarenlang juridische procedure tegemoet zien.

De Indiana Police heeft het hele span in beslag genomen in afwachting van de inspectie.

Foto's: Inidana Police

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen