Clicky


Airport Weeze verhoogt passagiersaantal en winst

Airport Weeze verhoogt passagiersaantal en winst
30-12-2015 11:03 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

WEEZE(D) - Airport Weeze heeft in 2015 in totaal meer dan 1.908.000 passagiers verwelkomd, een stijging van 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De plus in passagiersaantallen werd vooral veroorzaakt door een hogere bezetting van de Ryanair toestellen.

De belangrijkste klant van de internationale luchthaven heeft tijdens het zomerseizoen met zeven gestationeerde Jets maar liefst 41 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika aangevlogen.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia vulde het vluchtaanbod in Weeze aan met in het hoogseizoen vluchten naar Mallorca en naar Burgas in Bulgarije.

In het afgelopen jaar heeft de luchthaven onder haar passagiers opnieuw meer dan duizend pakketreizigers verwelkomd. Airport Weeze profiteert in toenemende mate van de trend dat gerenomeerde touroperators hun aanbod met gunstige Ryanair vluchten combineren. 

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is blij met de positieve resultaten: "Het geoptimalieerde vliegschema en de continue verbeterende klantenservice van Ryanair is door onze Duitse en Nederlandse passagiers heel goed ontvangen. Het jaar 2015 kunnen we dus afsluiten met een grote toename aan passagiers. Ook onze zakelijke resultaten zijn zeer positief: Na 600.000 euro vorig jaar zullen we 2015 afsluiten met een winst van meer dan 1 miljoen. Naast de luchtverkeersgerelateerde resultaten van de luchthaven hebben ook de goede marketingspositie van de vastgoedportefeuille geleid tot verbetering van het bedrijfsresultaat", aldus de luchthavendirecteur. 

Voor het aankomend jaar verwacht van Bebber een passagierstijging van hetzelfde niveau. Nieuwe bestemmingen in het actuele zomervluchtschema van Ryanair zijn Malta, Rhodos en Comiso, in het zuiden van Sicilië.

Airport Weeze (NRN) is met 1,9 miljoen passagiers in 2015 een van de grote luchthavens van Noordrijn-Westfalen. De luchthaven, die op 1 mei 2003 het lijndienstverkeer opnam, is een van de jongste luchthavens in Europa en tevens ook de eerste privé luchthaven in Duitsland. De internationale luchthaven ligt in de regio  Kleve, ca. 70 km ten noorden van Düsseldorf direct aan de A57 en in de buurt van de Nederlandse grens.

In een straal van 60 autominuten wonen meer dan 10 miljoen mensen. 40% van de vertrekkende passagiers komt uit Nederland, circa 60% komt uit de regio Niederrhein, het Roergebied en uit het Rijnland. Belangrijkste klant van de luchthaven is de low-cost airline Ryanair, die hier 7 toestellen heeft gestationeerd en hiermee is Weeze een van de grootste basissen van Ryanair in Duitsland. Meer dan 1.000 medewerkers werken op de luchthaven en de gevestigde bedrijven en instanties. Het luchthavenareaal en het aangrenzende logistiek- en bedrijventerrein van Airport Weeze omvat 620 hectare.