Clicky

 
Transport Online - Directeur: nieuwe DA moet fors afslanken

Directeur: nieuwe DA moet fors afslanken

Directeur: nieuwe DA moet fors afslanken
30-12-2015 10:36 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

ZWOLLE - Bij het nieuwe DA is waarschijnlijk plaats voor ongeveer twee derde van de ruim tweehonderd medewerkers van de centrale organisatie. Dat heeft directeur Henk Castelijns van de doorgestarte drogisterijketen laten weten op BNR Nieuwsradio. Hij hoopt het personeel binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen geven.

"Er moet met man en macht gewerkt worden om daar een nieuw plan voor neer te zetten. Dat gaan we zo snel mogelijk doen'', aldus Castelijns.

Dinsdag werden het distributiecentrum en het hoofdkantoor van DA failliet verklaard en kort daarna kwam het bericht naar buiten dat het retailbedrijf een doorstart maakt onder de vleugels van de Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van groothandel Holland Pharma.

Dat was geen vooropgezette strategie, stelt Castelijns, die pas in oktober aantrad en nu aanblijft als directeur. De vorige directie van DA begon al een half jaar geleden met het praten met partijen om de mogelijkheden voor een doorstart te bekijken. Castelijns zegt dat nog is geprobeerd om tot een overname te komen zonder een faillissement. Maar dat is niet gelukt.

DA telt meer dan 260 winkels. De keten draait bijna geheel op zelfstandige franchisenemers. Die zijn niet failliet gegaan en kunnen dus ook gewoon open blijven. Hun personeelsbezetting staat ook los van de afslanking bij de centrale organisatie.

Het probleem van DA was dat veel van de franchisenemers uit onvrede over het beleid van de vorige directie uit de keten zijn gestapt, met een groot omzetverlies bij de centrale organisatie tot gevolg. Castelijns wil zich met het doorgestarte retailbedrijf opnieuw gaan focussen op "het zo goed mogelijk bedienen van de zelfstandige drogist in Nederland''.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is al onder voorbehoud akkoord met de doorstart. Het gaat wel om een spoedbesluit. Normaal doet de toezichthouder er vier weken over om zoiets te beslissen. Maar Holland Pharma heeft aannemelijk gemaakt dat haast geboden is en dat wachten onherstelbare schade oplevert. ACM komt later nog met een inhoudelijk oordeel over de deal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden